• VI HAR OGSÅ NOGET TIL DIGFlotte designs til boligen
  • KVALITETSSIKRET OG TESTETDu kan stole på vores ​udstyr som er ​gennem ​testet!
  • NEMME FODERPAKKERKØB prøvemix til fordelagtig pris!
  • DYRLÆGE KONTROLLERET FODERRegistrer dig og få rabatter løbende!

Foder

Hesten har udviklet sig til, at fungere bedst på en fodersammensætning bestående af en stor andel fibre. Heste på døgnfold bruger ca. 16 timer i døgnet på at græsse, og fordi de enten indtager græs med meget væske (forårsgræs) eller græs med mange fibre (vintergræs), kan de holde til at æde store mængder. Hvis vi fodrer hesten med korn (havre, b...

Hesten har udviklet sig til, at fungere bedst på en fodersammensætning bestående af en stor andel fibre. Heste på døgnfold bruger ca. 16 timer i døgnet på at græsse, og fordi de enten indtager græs med meget væske (forårsgræs) eller græs med mange fibre (vintergræs), kan de holde til at æde store mængder. Hvis vi fodrer hesten med korn (havre, byg, majs osv.), tilfører vi meget energi i en lille volumen, som hesten kan æde på ganske kort tid. Dette er stik imod hestens natur og fordøjelsessystem og én af grundene til at vi ser kolik og forfangenhed. En lignende situation ville opstå, hvis du enten måtte spise al den selleri som du ville på en dag ELLER kun fik 1-2 flødekager i stedet. Selvom du måske foretrækker flødekager, vil du for det første vide; at du hurtigt vil føle sult igen, og for det andet; at selleri er det sundeste. 

Fordelene ved brugen af lucerne
Nu ved vi at lucerne er en god kilde til fibre som også tildeler lige så meget energi som havre – men hvad gør det så SÅ speciel ? For det første indeholder lucerne en masse calcium og andre mineraler som planten er i stand til at lagre fra jorden via sine enormt lange rødder. Calciumindholdet i lucernen giver sammen med havre et naturligt afbalanceret Calcium/Fosfor forhold. Lucerne er også rig på kobolt, som er det mineral der gør det muligt for hesten selv at producere vitaminet B12. Et meget vigtigt vitamin for specielt sportshesten. 

Lucerne er også en god protein og aminosyrekilde. Dette gør lucerne helt optimalt til avlshopper og opdræt, som har et øget behov for god protein/aminosyrer til udvikling af foster og krop. Protein og aminosyrer er også af højeste betydning for udviklingen af muskulatur for sportshesten. Så i alle tilfælde bidrager lucernen positivt til foderplanen. 

Mere