• VI HAR OGSÅ NOGET TIL DIGFlotte designs til boligen
 • KVALITETSSIKRET OG TESTETDu kan stole på vores ​udstyr som er ​gennem ​testet!
 • NEMME FODERPAKKERKØB prøvemix til fordelagtig pris!
 • DYRLÆGE KONTROLLERET FODERRegistrer dig og få rabatter løbende!

Hvis det frosne foder er delvist optøet, når jeg modtager dem?

Det er overhovedet ikke noget problem, optøede varer hvor kernetemperaturen stadig er på +7°C, kan genfryses sikkert og helt uden tab af kvalitet. Så fortvivl ikke, hvis produktet er optøet, når det ankommer til dig. Producenten fryser straks det friskslagtede foder fra eget slagteri. Det ligger i beskyttet emballage.

 

Hvorfor BARF?

Hundens gener er ulve gener – katten er heller ikke langt fra sine forfædre.

Spiser rovdyr i naturen hvede, havre, ris, majs, kartofler?  - NEJ

Lider rovdyr af tandsten, overvægt eller skal de hele tiden besørge? – NEJ

Ulven ernærer sig fortrinsvist fra kød, men også fra indvoldene fra sine byttedyr – den spiser dem næsten komplet, inklusiv maveindhold. Ud over animalsk protein modtager den således også kulhydrater og fibre – en perfekt blanding af næringsstoffer, vitaminer og mineralstoffer.  Den kan også spise visse frugter, græsser og grønt. Ude i naturen spiser de indholdet i byttedyrets mave, som mest består af græs, bær og lign. I byttets mave er det delvist forarbejdet, og dermed nemmere for ulven/hunden at optage. (Vi leverer bladmaveindholdet fra koen).

Hvis du bruge tørfoder med et stort indhold af korn-, ris- eller majsmel, så skal hundens mavesyre hele tiden arbejde på højtryk for, at omsætte uvante fødevare.  Hundens mave har en mavesyre, som har en meget lav PH værdi – egnet til at kunne fordøje kød, brusk og knogler. Hundens mavesæk er elastisk og den har et forholdsvis kort tarmsystem, fordi hovedparten af fordøjelsen sker i mavesækken (modsat menneskets).
Mange mennesker er meget bekymret vedr. de rå ben. Både af angst for forstoppelse eller dårlig mave – men også fordi vi mennesker selv er blevet tordnet igennem med advarsler om råt kød. Men når du råfodrer din hund, så er mavesyren klar til at fordøje benene og hunden får ikke ondt i maven over det. Det er super vigtigt, at hunden får rå ben med kød på en gang om ugen.

Fordele:

Du vil efter kort tid opleve følgende fordele, når du fodrer med BARF:

 •          stærkere immunsystem 
 •          forbedret muskulatur 
 •          kraftigere sener og ledbånd
 •          færre vækstproblemer 
 •          naturligt sultne hunde – ingen kræsenhed
 •          mindre besvær ved leddegigt
 •          begrænset risiko for tarmslyng 
 •          ingen dannelse af tandsten og mindre dårlig ånde
 •          sund og glansfuld pels
 •          ingen ubehagelig hundelugt
 •          færre parasitangreb
 •          mindre mængder af ekskrement
 •          Mindre ubehagelig lugt fra ekskrementer
 •          billigere fodring

 

Kallun er koens maveindhold. Og da koen udelukkende er drøvtygger, så får hunden her udbyttet af de vitaminer og mineraler som det drøvtyggende dyr har nedbrudt. Hunde kan nemlig ikke selv nedbryde cellevæggene i grøntsager og frugter og får derfor ikke det det samme udbytte af frugt og grønt i rå form.
I naturen er det maven, vilde hunde og ulve først spiser på deres byttedyr. Kallun er en god kilde til protein, fedt og vigtige bakterier. I Danmark bruges kallun i hundefoder - men i Syd- og Østeuropa bruges kallun også til menneskeføde.

Kallun har et forholdsvist stort indhold af fosfor og man bør derfor være varsom med at overfodre med kallun. I teorien om det hele byttedyr fylder maven ikke 2/3 af ulvens måltid og det bør den derfor ikke heller ikke gøre på din hunds foderplan.

 

Hvad er BARF fodring af hunde?

Hundemaden bør være rå, da man ved tilberedning eller opvarmning dræber de enzymer, som er vigtige for, at hundens tarmsystem kan fungere optimalt. Princippet ved fodring er således:

 •          1 måltid dagligt – 1 fastedag om ugen – 1 ben dag om ugen.
 •          60 % af foderet skal være råt kød med ben, enten hakket i maden eller helst som kødben, kyllingevinger, halse, osobuco osv. Så hunden skal tygge og gnave.
 •          1 måltid for en voksen hund med normal aktivitet er ca. 2 % af sin egen vægt i foder. Vejer din hund f. eks. 30 kg, skal du give den 600 g foder, heraf 70 til 90 % kød, hud, indvolde (ikke lever).
 •          Resten af kosten må gerne være fisk, bladmave (tygget græs), hjerte, nyrer osv. Lever bør maks. gives 1-2 ganger per uge på grund af det store indhold fedtopløselige vitaminer.
 •          Kallun indeholder meget fosfor – så vær forsigtig med overfodring med kallun
 •          Giv lidt rå grønsager en gang i mellem.
 •          Giv fiskeolie, kalk tilskud og vitaminmineral tilskud i vokse-alderen og i senior alderen.
 •          Ved aktive hunde/jagthunde tilsættes gerne fedt og vælg evt. powermix.

Hvordan BARF fodrers katte?

Katte skal fodres anderledes end hunde. Katte skal f.eks. have adgang til mad løbende; ikke noget med fastedage eller ben-dage, og katte kan heller ikke optage vegetabilske fedtsyrer.
Giv gerne et råt æg i kosten og en god ren lakseolie. Giv gerne kyllingevinger jævnligt.

2 % af kattens vægt i foder fordeles i 2-3 mindre måltider. Katte, der er vænnet til smagsforstærkere fra tørkost kan tage tid at få på barf. Prøv evt. gradvist med råt blandet i tørkosten.

FODER:

Vores første klasses frosne BARF produkter fremstilles på et tysk slagteri, som også producere kvalitets-kød og fødevare til mennesker. Fabrikken er godkendt efter internationale standarder for kvalitetsstyring og fødevaresikkerhed. Produktionen er underlagt konstant og streng dyrlægekontrol. Fabrikken anvender kun råvarer af højeste kvalitet fra udvalgte lokale gårde, som de selv afhenter. Det sikrer produkter af højeste kvalitet.

 

BRUGS-/TJENESTEHUND:

Vi har sikret os forhandlingen af super godt udstyr til brugshunde, working dogs, schutzhund, K9, hundesport og jagthunde samt tøj til ejerne.

Bla. et Belgisk par med 30 års erfaring i avl, træning af brugshunde og konkurrencer. De begyndte at producere eget udstyr for at få det bedste. Produkterne testes af Belgiens bedste hundetrænere og hjælpere. For 14 år siden begyndte de at udvide sortimentet med bla. IPO udstyr.

 

ØVRIGE dyreartikler:

Vi finder kun produkter, vi selv ville vælge og derfor er der ikke et kæmpe udvalg. Til gengæld vil vi være yderst konkurrence dygtige på gode, robuste og gennem testede produkter. Vi tilstræber, at de bedste mærker kan udbydes til den laveste pris, så alle kæledyr kan få kvalitetsprodukter inden for foder og tilbehør.